top of page

Aandacht voor elkaar en voor de aarde waarop we leven. Nu meer dan ooit is het van belang dat wij nadenken over hoe wij leven en hoe ons gedrag onze omgeving beïnvloedt. Grotere woningen en meer spullen zullen onze ecologische voetafdruk alleen maar vergroten. Ons project wil laten zien dat het anders kan.
 

Er is een groot woningtekort in Nederland. Met name betaalbare woningen voor alleenstaanden en gezinnen met een lager inkomen zijn schaars. Er moeten dus woningen bijkomen. Door zelf het voortouw te nemen laten wij zien hoe deze woningschaarste opgelost kan worden met  oog voor milieu, omgeving en de mensen die er gaan wonen.
 

Tiny wonen is niet alleen een droom van onze groep, maar ook een perfect middel om onze impact op moeder aarde te verkleinen. Wij bereiken dit door klein te bouwen en als gevolg te “ontspullen” en met zorg naar onze omgeving te kijken.
 

Als eerste gaan wij een uniek traject aan waarbij we permanente tiny co-housing verwezenlijken in de sociale huursector. Dit doen wij als bewonersgroep, bestaande uit 8 huishoudens, in nauwe samenwerking met woningcorporatie Rentree. Zo realiseren wij 8 tiny houses bij de Tuinen van Zandweerd.
 

Wij zijn ervan overtuigd dat je als groep meer kan dan alleen. Het voeden van elkaars ideeën, energie en doorzettingsvermogen is hoe je dit soort projecten van de grond krijgt. Maar ook lang nadat het project is afgerond zullen wij elkaar binnen de groep blijven steunen. Een groepje goede buren in plaats van anonieme woningen waarin iedereen leeft zonder connectie met zijn of haar omgeving.
 

Wij willen met ons project inspireren en motiveren. Simpelweg door te bestaan laten wij aan anderen zien wat er allemaal mogelijk is en hoe leuk het kan zijn om klein te wonen met fijne mensen om je heen.

kleingroensamenbetaalbaar.png
bottom of page